SoHo Smycken - Engelbert Stockholm online och i butik

Engelbert Stockholm

Historien om Engelbert startar 1878, då Heribert Engelbert föds. Han blev tidigt intresserad av guldsmedsyrket och efter att ha arbetat som säljare i guldsmedsfirman Dahlgren & Co startade han 1920 AB Heribert Engelbert.

Engelbert – Smycken med historia

Sonen Stig övertog tidigt rörelsen efter avslutad guldsmedsutbildning. I slutet på 40-talet var det dags för egen tillverkning och Stig startade då Ateljé Stigbert. Med ateljén inleddes en ny era inom svensk smyckeskonst med nordiskt formspråk. De mönster som präglade denna tid var raka, geometriska former, blanka ytor och fasetterade bergkristaller. År 1962, efter att Stig Engelbert gått bort, tog sönerna Lars och Peter Engelbert över företaget. Bröderna hade utbildats i guldsmedsyrket genom bland annat en guldsmedsskola i Tyskland och inom gemologi i London. Lars ville pröva den amerikanska marknaden och begav sig till USA år 1965 där han började med att arbeta för prestigefyllda Mario Buccellati i New York. Lars och Peter öppnade sedan själva ett kontor i New York 1966 på 5th Avenue. Efter cirka fem framgångsrika år i USA och Europa med Engelberts smycken ändrades inriktningen till att mer ägnas åt hemmamarknaden.

Läs mer

Från örhängen och armband till allians- och förlovningsringar

Företaget koncentrerade sig på exklusiva vigsel- och förlovningsringar, samt juveler med tydlig svensk design. Dessa ansträngningar bar frukt och förutom att få en unik marknadsposition i Sverige belönades designen med flera utmärkelser, däribland ”De Beers Diamonds-International Award” 1994 – det mest prestigefyllda priset i smyckesdesign. Den vinnande designen var en armring i gult guld med 15,86 carat diamanter i en serpentinslinga av vitguld, en del av en hel kollektion som fortfarande är en stomme i företagets produktion.

Officiell återförsäljare av Engelbert Stockholm

Med vår passion för allt vad ringar, armband och örhängen heter är det med stolthet vi presenterar Engelbert Stockholms produkter i vårt sortiment. Välkommen att välja ut din ögonsten här på hemsidan eller boka in en personlig visning i vår butik, mitt i centrala Växjö.

Produkter

-50%
Engelbert Stockholm

Allians Kanal Princess

Från 22 250kr

 • Vitguld
-50%
Engelbert Stockholm

Solitaire 5570

Från 10 475kr

 • Guld
-50%
Engelbert Stockholm

Solitaire 5810

Från 6 775kr

 • Guld
-50%
Engelbert Stockholm

Solitaire Classic

Från 19 500kr

 • Vitguld
-50%
Engelbert Stockholm

Solitaire Platina

Från 22 400kr

 • Platina

  Anmälan nyhetsbrev!  Integritetspolicy


  0