Skötselråd - SoHo Smycken

Skötselråd

Ringar


Använd gärna din fina ring dagligen. För att ditt smycke skall hålla sig helt och fint krävs det både omvårdnad och aktsamhet. Har man köpt sina drömmars ring så vill man förmodligen använda den hela tiden. Det finns dock flera tillfällen då man bör ta av sig sina ringar för att undvika onödigt slitage och risk för att tappa stenar.

Köksarbete är en av de sysslor där ringen kan skadas som mest. Grytor och porslin är mycket hårdare än vad guld är och därför bör du ta av dig ringen när du jobbar i köket.

Vid all sorts träning bör man ta av sig ringen. Alla typer av slag och stötar kan skada både stenar, metall och fattningar.

Ta av ringen vid hushållsarbete, trädgårdsarbete, styrketräning och liknande. Tunga lyft av t.ex. resväskor, kan missforma ringar och få stenar att lossna. Tänk på att inte kombinera din ring med en annan ring som kan orsaka slitage.

Använd helt enkelt ditt sunda förnuft för när du ska använda och inte använda din ring.

Diamanter kan bara repas av andra diamanter men de är också spröda och därför känsliga för slag. Även ett mindre slag från ett hårt vasst föremål kan få diamanten att spricka eller lossna från sin infattning.

Om du har uppmärksammat att en sten är lös så ska du lämna in din ring omgående för översyn och reparation.

Rengör din ring med speciellt framtagna putsmedel för den metall du valt. Vi rekommenderar varmt Diamond Dazzle stick för att rengöra dina diamanter.

Övriga smycken

Vi har samlat ihop några viktiga råd för att säkerställa att du är nöjd med ditt smycke under lång tid framöver. Guld är ett relativt mjuk material, vilket gör det känsligt för slag och repor. Ett dyrt smycke är inte mindre känsligt än ett billigare alternativ. Våra smycken är konstruerade för att tåla daglig användning, men de behöver ändå hanteras med omsorg.

Ta alltid av dina smycken innan du går och lägger dig. Rörelser under sömnen kan skapa onödigt slitage på kedjor och örhängen.

Undvik att duscha och träna med dina guldpläterade smycken, eftersom detta kan slita på pläteringen och avslöja det underliggande materialet.

För att rengöra dina smycken, använd ljummet vatten och diskmedel. Torka dem sedan försiktigt med en mjuk bomullstrasa. Undvik putsdukar som innehåller slipmedel, särskilt om det rör sig om vitguld, eftersom de kan nöta bort ytskiktet.

Om du behöver utföra en ultraljudstvätt av dina smycken, rekommenderar vi att du låter en professionell utföra det för att undvika att stenar lossnar.

Tveka inte att lämna in dina smycken till oss för översyn och upputsning. På så sätt kommer de återfå sin glans samtidigt som deras livslängd förlängs.

Genom att följa dessa riktlinjer kommer dina smycken att ge dig glädje och kunna föras vidare till kommande generationer med samma skönhet och elegans.

Pärlor

För att bevara pärlornas skönhet och kvalitet över tid är det viktigt att följa några specifika riktlinjer.

 • Undvik hårspray, lotion och parfym direkt på pärlorna då de kan förlora sin färg och lyster.
 • Undvik stora temperaturväxlingar, eftersom detta kan orsaka sprickor i pärlorna. Se till att inte placera en varm pärla på en kall yta.
 • Rengör pärlorna regelbundet med en lätt fuktad duk för att ta bort sminkrester och hudavlagringar. Detta kommer att bevara pärlornas glans och lyster.
 • När du förvarar pärlor är det bäst att hålla dem separat från andra smycken och undvika att använda bomull eftersom det kan torka ut pärlorna.
 • Om du har pärlcollier eller armband, överväg att trä om dem varje år eftersom silkestråden som håller pärlorna kan slitas ovh riskerar att gå av. Detta säkerställer att dina pärlsmycken förblir säkra och i gott skick.

  Anmälan nyhetsbrev!  Integritetspolicy


  0